Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Més de 200 persones es manifesten a Palma per exigir que el català sigui un requisit

Prop de 200 persones, convocades a través de facebook, van participat ahir a la manifestació a favor del manteniment del requisit lingüístic de català per accedir a la funció pública, que el president electe del PP, José Ramón Bauzá, ha amenaçat de derogar.

La manifestació va partir de la plaça d’Espanya, on va tenir el suport d’alguns participants a l’acampada i va anar per Sant Miquel, la plaça Major, Jaume II i Cort fins a la seu del PP, on van fer una casserolada, van llegir un manifest i van aixecar targetes grogues contra la formació ultra.

09/06/2011 12:04 Llengua

El col·lectiu que ha tingut aquesta iniciativa és un grup d’alumnes de la Universitat de les Illes Balears, que ha fet enrenou i no s’ha quedat de braços creuats quan ha vist les promeses del futur govern. La pluja i l’hora intempestiva han impedit una major assistència de gent. 

El manifest remarca que “avui estem aquí per recordar-li al futur president del govern de les Illes Balears quina és la llengua pròpia de la nostra Comunitat Autònoma. El nostre Estatut d’Autonomia ho diu ben clar, citant textualment: “La llengua catalana, pròpia de les Illes Balears...”. Per tant, la conclusió lògica per als convocants és que la llengua pròpia “ha de constar com a requisit a l’hora de treballar a l’administració pública. No volem un govern que menyspreï la nostra llengua, i tampoc volem discursos amb pretensions de segregar el que ens uneix. Les vessants dialectals són una font de riquesa i de vida de la llengua catalana, un tret d’identitat, que ha de romandre lluny de les esquerdes no fonamentades que pretén obrir el futur govern”.

A més, segons el document, “els futurs governants, volen vendre el bilingüisme com una cosa que no és, dient que la lliure elecció de llengua forma part de la llibertat, però la llibertat de la llengua dominant acaba on comença la llibertat de la llengua que està en minoria, i és per això senyor Bauzà que la llengua catalana s’ha de promoure per no ser eclipsada per la llengua dominant”. Com a futurs mestres, afirmen que “la gran majoria de nosaltres, el dia de demà ens dedicarem a la docència, i en pot estar ben segur senyor Bauzà, que ho farem en els dialectes de la llengua catalana, però no sota la farsa que vostès estan escampant, dient que els dialectes són una llengua i volent fer mala sang”.

A més comminen Bauzá a anar a Madrid “a demanar que el castellà sigui un mèrit i no un requisit per a treballar a la seva administració”, proposta que “estem convençuts que considerarien una aberració, de la mateixa manera que ens ho pareix a nosaltres la vostra pretensió”. “Avui li traiem targeta groga, ja que aquesta manifestació és tant sols un avís, de que no pretenem permetre que des del vostre partit s’ofegui la llengua que volem que parlin els nostres fills. I abans de donar per acabat aquest discurs, no podem fer més que demanar, que qui estima, Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, xerri, ralli i parli el català”, conclou el manifest.

Font: Tribuna Mallorca

Per saber-ne més:

Mobilització a Palma dels estudiants de magisteri per exigir que el català sigui un requisit

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid