Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Catalunya Nord rebrà el senyal de TV3 de manera legal

Un pacte d'intercanvi de freqüències de televisió i de ràdio transfronterer entre els estats espanyol i francès permetrà rebre el senyal de TV3 en condicions de normalitat a la Catalunya del Nord.

La difusió a través de la TDT dels canals de Televisió de Catalunya a Perpinyà, llançat el març de 2010, serà molt aviat autoritzada legalment tot i que la cadena generalista TV3, el canal cultural 33, el canal de notícies 3/24 i el Super 3, amb format juvenil, són visibles en les llars del Rosselló, del Vallespir, de la Costa Vermella i de l'Alta Cerdanya. Amb tot, aquesta presència no es beneficia de cap marc jurídic.

06/04/2011 00:11 Comunicació
Ara, però, el ministre d'Afers exteriors, Alain Juppé, acaba de notificar la tramitació legal, en una carta adreçada al diputat nord-català François Calvet, de la UMP de Nicolas Sarkozy. En un comunicat d'aquest dilluns, aquest destaca que "molts espectadors (...) ha expressat llur preocupació" a prop d'ell en relació amb "la interrupció de les emissions de televisió catalana TV3". No obstant això, les emissions esmentades van ser restablertes fa ja més d'un any, però sense cap valor jurídic. D'aquesta manera, Juppé ha confirmat a Calvet, que ha donat suport a la sol·licitud, el seu suport a una demanda del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, que pretén elaborar un pla de freqüències de televisió i ràdio per a ambdós costats dels Pirineus.

Aquest nou marc, fruit de diverses reunions organitzades pel Ministeri d'Afers Exteriors i Europeus francès, ha portat recentment a la necessitat de crear "un tractat entre França i Espanya per garantir la difusió de la televisió i la ràdio catalanes al territori francès", segons François Calvet. Aquesta mesura global s'hauria de referir als nous canals que se sumen a l'oferta disponible actualment a la Catalunya del Nord. De fet, la cadena Esport 3, que dedica bona gran part dels programes al Futbol Club Barcelona, es va afegir fa uns mesos a l'oferta de Televisió Pública de Catalunya, que també està treballant en una cadena en anglès.

Aquesta entesa, que Calvet vol poder veure tancar ràpidament i permetre que "la gent d'ambdós costats de la frontera pugui continuar beneficiant-se dels programes habitualment transmesos per aquestes cadenes de televisió i ràdio", també es podria concloure amb la recuperació a Perpinyà de les emissions de l'emissora musical i exitosa Flaix FM, desapareguda de la FM del Rosselló el febrer passat, arran d'una ordre de l'Estat francès. També són contemplades les quatre emissores del grup Catalunya Ràdio, que es capten de manera desigual a Perpinyà. Un projecte d'acord entre França i Espanya, tramès en els últims dies per l'Ambaixada de França a Madrid, està sent estudiada per l'Estat espanyol.

Font: La Clau

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid