Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Jutgen un militant independentista detingut per la Guàrdia Urbana de Tarragona

El teixit associatiu tarragoní s'ha començat a mobilitzar per exigir l'absolució de Jordi Romeu, un militant d'Endavant (OSAN) i del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), que ha estat víctima dels abusos de la Guàrdia Urbana.

Per començar, han organitzat una xerrada sobre el cas al Casal Popular "La Calderera" de Riudoms que tindrà lloc el proper dissabte 12 de febrer, mentre que el dimarts 5 d'abril, la vigília del judici a Romeu, se celebrarà una concentració de suport davant l'Ajuntament de Tarragona.

07/02/2011 12:07 Drets i Llibertats

Els fets es remunten al 18 de juny del 2010 quan Romeu va ser agredit i detingut per la Guàrdia Urbana per negar-se a signar una multa de 1.000 euros. Segons expliquen els promotors de la campanya "Jordi Absolució" [manifest de la campanya], fins a vuit agents han mentit corporativament davant la jutgessa acusant el militant independentista d'agredir un dels agents, de manera que se li imputen diferents càrrecs que podrien portar-lo fins a dos anys i mig a la presó.

Ja el passat mes de juliol Romeu va ser jutjat  per un suposat delicte d'atemptat a l'autoritat, resistència i desordres públics davant d'una desena de persones que eren davant de la Vaqueria a les quatre de la matinada quan va passar un cotxe de la Guàrdia Urbana que es va parar després que algú xiulés. Van identificar quatre persones i en adonar-se que Jordi Romeu constava als arxius policials van posar una multa de 1.000 euros als quatre identificats. Romeu, en negar-se a acceptar la multa, va ser llençat al terra, trepitjat i detingut.

D'altra banda, Romeu va tornar a ser detingut durant la nit de Carnestoltes acusant-lo també d'atemptat a l'autoritat. El jove s'enfronta doncs a dues acusacions penal. 

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha estat reiteradament denunciada per haver comès abusos de poder contra la ciutadania.

Per saber-ne més:

Manifest de la campanya

Jutgen el militant independentista detingut arbitràriament a Tarragona

La guàrdia urbana de Tarragona posa tres multes de mil euros i deté un jove a la sortida d'un bar 

La CUP de Tarragona demanarà explicacions sobre l'actuació de la Guàrdia Urbana 

Demanen la dimissió del tinent alcalde de segurat de Tarragona 

4.500 euros de multa per llançar papers a terra 
 
 

 

 

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid