Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Endavant es compromet a reforçar el sindicalisme alternatiu enfront del sindicalisme dòcil i venut

Endavant (OSAN) en la seva anàlisi sobre la jornada de mobilitzacions general arreu dels Països Catalans del passat 27-G considera que posa un punt i seguit en la campanya "Aturem la retallada de les pensions" impulsada pels moviments socials catalans.

"A través de les convocatòries dels sindicats combatius com la COS o la CGT, i també a través de més d'una quinzena de plataformes unitàries" remarca l'organització independentista. Ara bé, tot i que creu que la jornada del 27-G ha estat un èxit, considera  que  el seguiment de la vaga ha estat molt irregular i en molts àmbits no ha tingut incidència.

02/02/2011 01:03 Política

És per això que puntualitza que polítiques de l'esquerra anticapitalista han d'agafar "el compromís de seguir reforçant el sindicalisme alternatiu com un pol de contrapoder que sigui una alternativa real al sindicalisme dòcil i venut al govern".

Comunicat

Endavant amb la lluita pels drets socials i contra les retallades ! 

El 27 de gener ha estat una jornada de vaga a una part del nostre territori, però sens dubte, ha estat una jornada de mobilitzacions general arreu dels Països Catalans que posa un punt i seguit en la campanya "Aturem la retallada de les pensions" impulsada pels moviments socials catalans.  
 
A través de les convocatòries dels sindicats combatius com la COS o la CGT, i també a través de més d'una quinzena de plataformes unitàries, la lluita contra la reforma de les pensions s'ha projectat amb piquets arreu del Principat, manifestacions multitudinàries en les que han participat  desenes de milers de persones, concentracions en la majoria de ciutats catalanes i ocupacions simbòliques a les seus dels principals agents culpables d'aquesta reforma, com ara el PSOE, els sindicats grocs, les patronals i les entitats financeres. Tot i l'èxit de la jornada de mobilitzacions, el seguiment de la vaga ha estat molt irregular i en molts àmbits no ha tingut incidència. Per això les organitzacions polítiques de l'esquerra anticapitalista hem d'agafar el compromís de seguir reforçant el sindicalisme alternatiu com un pol de contrapoder que sigui una alternativa real al sindicalisme dòcil i venut al govern.   
 
Finalment, la repressió de les forces de seguretat també s'ha fet veure en aquesta ocasió, amb diferents episodis com la detenció de militants a Barcelona i Montcada i Reixac o la injustificada i desproporcionada retenció i identificació de piquets al llarg del dia.  Volem expressar tot el nostre suport a les persones represaliades aquests dies de lluita.   En qualsevol cas, la jornada del 27 de gener ha servit per demostrar que més enllà del vergonyós pactisme de CCOO i UGT existeix una esquerra combativa organitzada capaç de plantar cara a les retallades socials i de plantejar una alternativa al model econòmic dominant. La campanya contra la retallada de les pensions, lluny d'acabar-se, seguirà els propers dies amb nous actes de protesta arreu del territori.
 
Cal tenir en compte que aquesta no serà ni de bon tros la darrera de les agressions a la classe treballadora que arriben des de Madrid i des de Brussel·les, i que després del conjunt de retallades socials viscudes durant el 2010, de la reforma laboral i de les privatitzacions en els serveis públics, les agressions seguiran en camps com la sanitat o la cobertura social. Per aquest motiu, cal seguir avançant en la construcció i consolidació de plataformes i assemblees pels drets socials i pel seu treball unitari arreu del país.    Pel repartiment del treball i la riquesa,  Endavant amb la lluita pels drets socials i contra les retallades !    
 
Endavant, 29 de gener del 2011.   
 
Per saber-ne més
 
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid