Maulets recepta "consumina" als malalts afectats per les rebaixes

Acabada la febre consumista nadalenca, arriben les rebaixes, l'endemà de Reis, i no finalitzen fins al 6 de març. Durant les rebaixes comercials un estrany virus afecta molta gent del nostre país que provoca que també rebaixi el sentit comú en general.

Per intentar sensibilitzar al respecte d'això, Maulets ha anat realitzant accions per receptar "consumina" a la gent que aprofita aquesta època de l'any per consumir més del normal.

17/01/2011 09:47 Economia

Per Maulets, la variant més aguda del consumisme a què ens té acostumats el sistema capitalista és el comprar per comprar, una patologia que d'exagera per rebaixes i que cal curar.

Les compres sense massa sentit s'estenen més que mai, arribant a l'extrem de comprar per comprar, sosté l'organització, que afirma que el consum és l'essència del sistema, que genera necessitats allà on no hi ha demanda. "El consum és l'engrenatge d'un sistema que cada dia que passa es troba més en fallida", afirma. A més, el diner de "plàstic", és a dir, els pagaments amb targetes de crèdit com la VISA o altres provoca que ja estiguem endeutats abans de tenir fins i tot aquests diners, generant "petites hipoteques" que haurem d'anar pagant al llarg de la nostra vida, ja prou hipotecada per la compra d'un habitatge.

Així, sembla que l'única recepta contra el mal del consumisme i, ja de pas, del capitalisme, és la consumina; un remei que alleugera els símptomes del consumisme i ens retorna a un estat de sentit comú, comprant sols allò necessari i no deixant-nos endur per ofertes i rebaixes, per així poder deixar de ser esclaus del nostre propi consum.

 

{youtube}ORpr5PomRsg{/youtube}