Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Intersindical: "El fracàs d'una vaga general dóna força a l'adversari"

"En els processos de lluita, encara que sembli el contrari, sovint marquen més els fracassos que els èxits". Així de clara és la posició de la Intersidical-CSC enfront de la vaga general principatina que alguns sindicats combatius han convocat per al 27 de gener, juntament amb la jornada nacional de lluita que ha convocat la COS a tota la nació.

La Intersindical avisa que "convocar una vaga general només perquè ens ho demana el cos és un mal camí que no recorrerem" i assenyala que "una mala vaga general, mal organitzada i amb escàs seguiment et posa en pitjor posició que la hipòtesi de la no vaga". El fracàs, adverteix, "dóna força al contrari".

21/01/2011 03:17 Laboral

El sindicat remarca que "el que està en joc és el sistema mateix de seguretat social i l'estructura de serveis públics", un debat que "que l'hem de saber situar i tenir clar que s'inicia un llarg procés de lluita en uns paràmetres diferents dels que operaven fins ara", de manera que considera que "la primera trinxera a cobrir és la ideològica", tot i que el camí té tres vessants: l'ideològic, l'organitzatiu i el de la mobilització.

Un combat, l'ideològic, cabdal per saber "distingir les veritats de les mentides". Davant d'això "cal recordar la importància de l'organització i la mobilització", reconeix, i assenyala que "en el triple camí del rearmament ideològic, l'organització i la mobilització ens anirem trobant amb qui calgui", ja que "hi ha massa en joc".

Ara bé, avisa, "això tampoc ens ha de dur a no mesurar les coses i les possibilitats reals de cada moment" perquè ens podria conduir al fracàs, en clara referència a la vaga general que han convocat alguns sindicats combatius i que no compta amb la mobilització dels majoritaris. Així, la Intersindical posa en dubte l'utilitat d'aquesta vaga general: "Potser seria interessant reflexionar sobre les possibilitats reals d'una vaga general, tenint clar que una vaga general implica la paralització d'un país". I adverteix: "Vivim en l'època dels mitjans de comunicació i el missatge a transmetre ha de ser contundent, exitós, inapel·lable", cosa que dubta que sigui així, perquè "una mala vaga general, mal organitzada i amb escàs seguiment et posa en pitjor posició que la hipòtesi de la no vaga".

D'aquesta manera, conclou que "la lectura que se'n farà -tant a nivell polític, com dels mitjans, com de les empreses- s'ha de tenir en compte: el fracàs en una vaga general dóna arguments i força al contrari". Per la Intersindical, la vaga general "és un tema massa seriós per frivolitzar o deixar-ho en mans del voluntarisme". "Convocar una vaga general perquè ens ho demana el cos és un mal camí que no recorrerem. Pot sortir més car el farciment que el pollastre", sentencia.

Per saber-ne més:

Jornada nacional de lluita el 27 de gener i vaga general al Principat

La CGT registrarà avui la convocatòria de vaga general

27-G: Vaga general als Països Catalans, Galiza i Euskal Herria

 

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid