Membres de "Des de Baix" ocupen TV3 durant el debat electoral per la Llibertat d'Expressió

Aquest diumenge, prop d’un centenar de membres de la candidatura "Des de Baix" han protestat a TV3 per l’exclusió de les candidatures no parlamentàries i les veus alternatives del debat televisat i en defensa de la llibertat d’expressió, el dret a la informació i el pluralisme informatiu.
 
Abans que el debat entre els sis partits parlamentaris comencés, Esther Vivas, Josep Bel i Josep Lluís del Alcázar, candidats número ú, dos i tres de "Des de Baix" per Barcelona respectivament s’han presentat a les oficines de TV3 reclamant que la cap de llista Esther Vivas pogués participar al debat i demanant ser atesos pel responsable del debat.
 

22/11/2010 03:49 Política
Al ser rebutjada aquesta petició i davant la insistència dels i les candidates de "Des de Baix," la seguretat privada de TV3 ha actuat de forma coercitiva, intentant impedir que es grabés l’escena i han fet fora de l’edifici als tres candidats. A l’entrada hi havia alguns periodistes i han manifestat la seva comprensió amb les reivindicacions i demandes dels candidats de "Des de Baix".
 
Després, prop d’un centenar d’activistes de Des de Baix s’han concentrat a l’entrada de darrera de TV3 per on anaven entrant els representants dels partits parlamentaris. Han desplegat una pancarta amb el lema Movem-nos Des de Baix. Llibertat d’expressió i han estat cridant consignes a favor de la democràcia informativa, i fent soroll amb xiulets, cassoles i trompetes a mesura que els polítics professionals anaven entrant. “Volem parlar, Des de baix”, “Li diuen democràcia però no ho és “, “Llibertat d’expressió”… han estat alguns dels eslògans cantats.
 
Després els i les manifestants s’han dirigit a la porta principal i han ocupat el hall d’entrada de TV3 on s’han manifestat de nou en contra de l’exclusió dels partits no parlamentaris i de les veus alternatives del debat televisat. Els activistes de Des de Baix han denunciat també els criteris que els partits parlamentaris imposen a l’hora de fer la cobertura informativa de les activitats electorals, un criteri que els propis periodistes dels mitjans de comunciació vénen denunciant per anti-democràtic i contrari als criteris periodístics.
 
La seguretat privada i la polícia ha impedit que els i les activistes de Des de Baix entressin més endins de les instal.lacions de TV3. Malgrat l’actuació de la seguretat privada i de la polícia, els i les manifestants han ocupat el hall durant més de mitja hora defensant així la llibertat d’informacó i el pluralisme informatiu.

Amb aquesta acció Des de Baix vol reivindicar uns mitjans de comunicació públics demcocràtics i transparents, on les opinons alternatives estiguin també expressades, no només durant la campanya electoral sinó de forma quotidiana, i trencar el monopoli de la informació que tenen els partits parlamentaris i les forces favorables a l’actual sistema i model econòmic.
 
La protesta de Des de Baix ha confluït amb la protesta organitzada pels treballadors i treballadores de l’empresa en crisi Pegaso. Tots junts, activistes de Des de Baix i treballadors/es de Pegaso han cridat consignes a favor de les empreses en lluita i en contra de les polítiques que busquen que la crisi la paguem tots i totes.