La COS es converteix en el sindicat majoritari d'una empresa de Ripoll

 Segons ha confirmat la Coordinadora Obrera Sindical (COS), el sindicat ha guanyat les eleccions sindicals a l'antiga empresa Tallers Casals de Ripoll, actualment sota la denominació d’Interskol Powers Tools S.L., que es troba en mans d’un empresari d’origen rus.

Es tracta d'una empresa del sector del metall, especialitzada en la fabricació d’utillatge, que compta amb 63 treballadors. L'empresa s'havia vist fortament afectada per l'aplicació d'Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) que havien derivat en un descontentament laboral cap al comitè d'empresa que hi ha hagut fins ara.

09/11/2010 02:53 Laboral

Segons explica la COS, el procés electoral ha comptat amb una mesa electoral de tècnics i administratius i una altra d'especialistes i "no qualificats". La primera estava formada per una candidatura de CCOO i una altra de la COS, amb dos delegats a elegir, i la segona una de CCOO, una de UGT i una COS, amb tres delegats a ser escollits.

En el cas de la mesa de tècnics, la COS ha guanyat per onze vots i un delegat, davant dels vuit vots de CCOO, que també s’emporta un delegat. En la mesa d’especialistes, CCOO ha obtingut disset vots i un delegat, la COS setze vots i un altre delegat, i la UGT només sis vots i un delegat que és dubtós ja que no arriba al mínim de vots emesos.

D'aquesta manera, el comitè d'empresa estarà format per dos delegats de la COS (amb el major nombre de vots), dos de CCOO i un delegat de la UGT.