Segi: "L'únic objectiu de l'Estat és allunyar la militància del seu treball polític"

L'organització juvenil Segi, perseguida cruentament per la justícia espanyola, ha fet públic un comunicat en el què denuncia la detenció de 15 dels seus membres a Heoalde, la segona ràtzia que pateix Segi al llarg d'un any.
 

L'organització confessa el seu "temor" davant del risc de tortures i maltractaments contra els detinguts, mètodes que assegura que són utilitzats en les detencions ordenades per Marlaska. Segons assenyala, l'únic objectiu de la justícia espanyola és "obstaculitzar el nostre treball polític, estendre la por entre la joventut i allunyar la militància del seu treball polític".

23/10/2010 16:05 Internacional

En aquest sentit posen de manifest que Euskal Herria ha entrat en un nou cicle, i que es perfila un procés democràtic impulsat per l'esquerra abertzale per tal de resoldre el conflicte en el qual la joventut basca "se situa en la mateixa posició política".

Segi assegura que aposta per esdevenir "una eina per a l'acumulació de forces de la joventut per a l'assoliment de la independència i el socialisme" i que en aquest procés l'enemic "ha comprès perfectament el desafiament, tenen coneixement de la nostra capacitat i la nostra determinació". D'aquesta manera, la nova agressió espanyolista "tan sols ens han provat que hem triat el camí correcte", apunten.

En aquest sentit Segi deixa clar que davant les agressions es reafirma en el compromís adoptat alhora que adverteix al nou vicepresident del govern espanyol i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, "que la nostra determinació no s'ha modificat", que "seguirem treballant dur per la independència i el socialisme fins aconseguir-ho, fins a vèncer!".

Possibles tortures

segibilbo6Una de les temences de l'esquerra abertzale és el tractament que els 15 joves puguin estar rebent en dependències policials, atès l'estat actual de l'ofensiva espanyolista en contra dels moviments independentistes. 

El seu "delicte" és militar a Segi, una organització titllada de terrorista per l'estat espanyol i que no és sinó una mera organització independentista i socialista d'àmbit juvenil. A Biscaia s'ha detingut Xabat Morán Ruiz (Deustua), Imanol Beristain (Erromo), Rubén Vila (Sestao), Xabi Bidaurre (Galdakao) i Ikoitz Arrese (Bilbo). La policia ha carregat contra les persones que donaven suport a Morán i n'han colpejat, almenys, una d'elles amb les porres, igual que han fet a Erromo amb els que es solidaritzaven amb Beristain.

A Àlava han arrestat Igarki de Robles i a Barcelona, l'estudiant de la UAB Marina Sagastizabel. El moviment proamnistia informa que la policia va entrar també als domicilis de Bergoi Mardaraz i de Aiala Zaldibar, a Gasteiz, però no els va trobar. A Guipúscoa, han detingut Julen Zuaznabar (Astigarraga) i han entrat als habitatges de Beñat Lizeaga i Aitziber Plazaola, però no hi eren. A Elgoibar han estat arrestats dos joves, un noi i una noia, que ha estat conduïts al registre de Kimetz Elkartea.

Rodolfo Ares, conseller de l'Interior basc, s'ha afanyat a felicitar la policia per aquestes detencions. S'han convocat mobilitzacions a Astigarraga, Sestao, Larrabetzu, Galdakao, Santutxu, Durango i Burlata a les 20.00 hores, a Bergara, a les 19.00 hores, a Zumaia i Santurtzi, a les 19.30 i a Erromo-Itzubaltzeta, a les 20.30 hores. Amb aquestes últimes, són ja més de 80 les persones arrestades per pertànyer a Segi.

De la seva banda, Ezker Abertzalea ha rebutjat l'operació policial contra l'organització juvenil Segi desenvolupada a Euskal Herria, i ha advertit que, malgrat aquestes detencions, "un nou escenari polític s'està obrint ja a Euskal Herria". "L'Estat sap perfectament que atacant la joventut basca colpeja el compromís i treball polític més actiu per la solució", ja que "la joventut està activa i donant passos en el camí del procés democràtic", ha assenyalat. També ha ressaltat que el treball dels 13 joves detinguts era "completament públic, notori" i es dirigia a "agitar les consciències de la joventut i destrossar el pensament únic i adormit al qual volen condemnar aquesta societat".