Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Maulets s'oposa a la draga al Maresme

 Maulets realitza una campanya en què denuncia que en algunes poblacions costaneres de la comarca del Maresme, com ara Arenys de Mar, Vilassar de Mar o Premià de Mar, s'han malbaratat recursos econòmics en contractar un vaixell draga que s'encarregui de “regenerar” les platges, sorra que s'hi afegeix mitjançant un conducte  fins a les costes a fi de suplantar la que ha estat enduta durant els darrers temporals. El problema de fons, per a Maulets, no és la pèssima inversió econòmica de 12 milions d'euros per part del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM) que suposa la contractació d'aquests vaixells, sinó l'agressió contra el territori i el desgast que genera l'acció del vaixell draga al litoral maresmenc.

10/08/2010 23:46 Territori

 

Maulets també assenyala que aquesta “regeneració” de les costes també suposa un atac directe als veïns i veïnes, pel fet que realitzant-se en temporada de màxima afluència a les platges, s'impedeix l'accés a determinades zones, a més de moltes altres molèsties implícites que es generen, tals com l'embrutiment de l'aigua, el soroll o la putrefacció dels éssers vius (ja morts) abocats.

 En aquest sentit, consideren que aquestes obres al litoral suposen una hipoteca econòmica i ecològica per a la comarca en benefici d'elits que s'enriqueixen a base de destruir el territori amb el suport institucional, ja que suposen "un atac directe al medi ambient amb mesures definitives que deixin d'erosionar el fons marí i que suposin una inversió econòmica útil i eficaç, i considerem que aquestes inversions han d'estar pagades pels vertaders culpables d'aquesta problemàtica, els ports".

El nuclis de Maulets han anunciat que donaran suport a totes aquelles accions de rebuig al vaixell draga i emplacen els veïns i veïnes del Maresme a la mobilització. També insten a les autoritats competents a comprometre's a realitzar estudis interdisciplinaris i un debat democràtic que inclogui punts de visió de tots els camps afectats i interessats a fi de trobar una resposta real al problema.

 

 Per saber-ne més:

 Maulets del Baix Llobregat porten carbó a les entitats que "destrueixen el delta"

"Ecologistes en Acció" presenten al·legacions al macroport de Peníscola 

L'ONU critica la urbanització massiva del litoral català

En defensa de la zona húmida de Ses Fontanelles

La XX Trobada d'Entitats i Plataformes en Defensa del territori per la sostenibilitat i decreixement 

"El govern autonòmic no ha defensat el territori i la seva gent, ni amb CiU ni amb el tripartit"
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid