Entitats culturals demanen que es canviï el nom de Llei de l'Aranès per Llei de l'Occità

El Cercle d'Agermanament Occitanocatalà, la Fundació Occitanocatalana i l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) han coincidit en recomanar un canvi en el títol del projecte de Llei de l'Aranès, en les compareixences a la comissió de Política Cultural del Parlament.

Concretament recomanen que el terme aranès se substitueixi per occità per tal d'evitar que es formuli una llei en base a una variant i no a una llengua.

08/04/2010 08:00 Llengua

Tot i que l'Aran és l'únic territori occità que té reconeguda la seva llengua pròpia, la llei té com a objectiu reconèixer, protegir i promoure l'aranès en tots els àmbits i sectors. La llengua occitana té 3 milions de parlants entre l'Aran i els territoris dels estats francès i italià.

La Plataforma per la Llengua, amb motiu de les compareixences al Parlament de Catalunya en relació amb la Llei de l'aranès, ha volgut manifestar al seu suport a una legislació que garanteixi el ple reconeixement de la llengua occitana a l'Aran. En l'acte, a més de demanar el reconeixement de l'occità, també es va sol·licitar que el nom de la llengua occitana aparegui en el títol de la llei.

Per a saber-ne més:

L'aranès, única llengua oficial de la Vall d'Aran 

L’occità sobreviu en una situació d’extrema precarietat als mitjans

Mig centenar de persones assisteixen a una xerrada sobre Occitània a la UB

30.000 persones demanen l'oficialitat de l'occità a Carcassona