Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
4.500 euros de multa per llançar papers a terra

Un grup de persones vinculades a col·lectius socials i polítics de Tarragona com la CUP, Endavant (OSAN), Cau de Llunes (AFRT) o el sindicat Co.bas van repartir el passat dimecres octavetes a la plaça de la Font de Tarragona en les que demanaven la dimissió del tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo.

En concret, denuncien "l'abús que exerceix la Guàrdia Urbana de la ciutat amb les multes per alteració de l'ordenança cívica".

16/04/2010 14:41 Drets i Llibertats

Aquesta ha estat una reacció directa a uns fets que van tenir lloc a primera hora del matí, quan un grup de persones pertanyents a aquests col·lectius estaven repartint exemplars del periòdic “La Bicicleta” a la Rambla Nova de Tarragona.

Tal i com ha relatat, un dels joves, dos urbans els han demanat la identificació i els han requisat una cinquantena d’exemplars adduint que estava prohibit repartir diaris segons les ordenances cíviques, “fins i tot ens han dit que ens podien multar”.

Al periòdic “La Bicicleta”, i posteriorment a les octavetes repartides, s’explica com recentment, tres participants i un periodista en un acte de protesta que va tenir lloc el passat 16 d’abril de 2009 a la plaça Imperial Tarraco han rebut una notificació d’expedient sancionador on se’ls imposa una multa de 1125€ a cadascun al·legant que van llençar «papers a terra» durant l’acte i que van «alterat l’ordre públic», en referència a l’ús que van fer d’un megàfon per tal d’exposar el motiu de la protesta.

L’acte, convocat per la campanya Que la crisi la paguin els rics, va transcórrer sense cap incident i cap agent policial s’hi va personar ni va efectuar cap identificació. L’acte va denunciar les recents subvencions que diverses entitats bancàries van rebre per part de l’estat, així com les més de 900.000 persones aturades que en aquell moment hi havia als Països Catalans. L’Ajuntament de Tarragona obre diligències administratives al·legant que els denunciats van «originar desordres i embrutar la via pública».

La denúncia del fets podria ser la raó per la qual han requisat els diaris. D'altra banda, també creuen que hi podria haver un arxiu il·legal per part de la policia local amb les persones “políticament actives”, ja que les que han rebut la multa no van ser identificades en aquell moment.Per la seva part el tinent d’alcalde de seguretat i mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona, Carles Castillo, a titllat de “extremistes antisistema” als que demanen la seva dimissió.

  
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid