Balañá va pagar la campanya de Ciutadans per evitar polítiques de normalització

Una de les empreses que més virulentament va tirar endavant el tancament patronal en contra del cinema en català, el grup Balañá, va finançar part de la campanya electoral del partit d'Albert Rivera, Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía, i està a favor de les corregudes de toros.

Així ho revela el diari Crònica, el qual assegura també que el Grup Balañà és el propietari de la Plaça de Toros Monumental de Barcelona, motiu pel qual rebutja la Iniciativa Legislativa Popular Prou! per aconseguir l'abolició de les corregudes de bous.

02/02/2010 19:22 Llengua


Una concentració demà dimecres


La Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL) participarà demà en la concentració de rebuig al locaut decretat per el Gremi d’Empresaris de Cinema de Catalunya, que es va consumar ahir amb el tancament de més de 70 sales d’arreu del país. La CAL, juntament amb la Plataforma per la Llengua, vol fer visible el malestar de la societat catalana davant la pressió de les productores i els exhibidors que miren de conculcar els nostres drets lingüístics. L’entitat en defensa de la llengua i cultura catalanes considera que la llei del cinema posa les bases per a la normalització del català en un àmbit on fins ara l’oferta no arribava ni al 3%.

La concentració tindrà lloc aquest dimecres a dos quarts de vuit del vespre al Passeig de Gràcia cantonada amb Gran Via de les Corts Catalanes, davant del Cine Comèdia, per deixar palès que ara mateix és impossible veure una pel·lícula en català. En aquest sentit, els concentrats exigiran el llibre de reclamacions per mostrar la seva disconformitat per la marginació que pateix la nostra llengua en el sector del cinema. Aquesta acció s’emmarca en les iniciatives populars que han anat sorgint espontàniament per lluitar contra la subordinació del català.  

Maulets denuncia la hipocresia de Multicines Olot


Per la seva banda, Maulets Garrotxa ha emès un comunicat on lamenta l'actitud de Multicines Olot, els quals s'havien pronunciat a favor de la normalització lingüística però van tancar les sales ahir en el marc del tancament patronal dels empresaris del cinema. En aquest sentit, anima la gent a secundar la vaga contra les sales de cinema. "Cal secundar la VAGA DE CINEMA EN CASTELLÀ, fins que aquest es faci també EN CATALÀ", manifesta l'organització.
 
Així mateix, encoratgen la gent a assumir el compromís personal d'anar al cinema només a veure les pel·lícules que estiguin doblades al català i mantenir-lo fins a assolir l'objectiu final, "que és que se n'adonin que el català és rendible a Catalunya i que es dobli sense haver de queixar-se sempre, és a dir, per iniciativa de la distribuidora o productora i per raons comercials".