Jutgen un independentista canari per actuar contra el genocidi espanyolista

Alerta Solidària, en nom de l’Esquerra Independentista catalana ha enviat una salutació de suport i fraternitat amb la persona encausada i tot el moviment d’alliberament nacional canari.
 
Després de tres anys i mig de procés judicial arriba un judici a l’Audiència Provincial de Santa Cruz de Tenerife contra un independentista canari. Se li atribueixen delictees d’atemptat pels que podria anar a la presó i una sanció de més de 6.000 €.

29/01/2010 16:57 Drets i Llibertats
Malauradament, els organitzadors van insistir l’any següent, el 2006 i en la localitat de Aguere es tornà a celebrar l’acte conegut popularment com “el pendón de la conquista”. Les lògiques protestes comportaren enfrontaments amb la Policia Nacional espanyola qui s’endugué detingudes diveres persones. Posteriorment, i vist el clar rebuig social cap a l’acte espanyolista, ha quedat definitivament anulat de l’agenda institucional, fet que suposa la legitimació de les protestes i dóna la raó als resistents canaris. Ara però, sota la criminalització d’una forta petició fiscal, el moviment canari organitza la resposta al judici, que no s’ha aturat, i segueix reivindicant la fi de la repressió política i la fi de la ocupació espanyola.

El company represaliat té el suport de l’Organització Juvenil Azarug , Espacio Sociocultural La Casa, Asamblea Canaria por el Reparto de la Riqueza, Radio Pimienta i Iniciativa por La Orotava.