Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Garzón processa Otegi, Díez i sis independentistes més per "combinar vots i bombes"

El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha processat per presumpta pertinença a organització armada Arnaldo Otegi, Rafael Díez Usabiaga i sis dirigents més de l'esquerra independentista basca detinguts el 13 d'octubre passat.

Els imputa haver impulsat el projecte polític "Bateragune (Tots junts)", amb el qual segons Garzón pretenien crear "un referent polític" que pogués concórrer a les eleccions municipals i forals de 2011.

25/01/2010 18:29 Internacional

 

El jutge ha deixat fora del processament Rufino Etxeberria perquè considera que no hi ha prou indicis en contra seu.  

La resta dels processats són Arkaitz Rodríguez, Miren Zabaleta, Sonia Jacinto, Amaia Esnal, José Luis Moreno i José Manuel Serra. Tots ells van ser detinguts el passat 13 d'octubre per ordre de Garzón i cinc, entre els quals hi ha Otegi i Díez Usabiaga, van ingressar a la presó tres dies després després de declarar davant del jutge.


El jutge destaca que els vuit pretenien "crear un bloc per al desenvolupament d'una estratègia sobiranista" que donés forma a l'"estratègia politicomilitar" d'ETA creant un nou referent polític institucional que succeís a Batasuna i la constitució de la qual estava prevista per a la primavera del 2010. Segons explica la sentència, els indicis acumulats en la investigació apunten que el projecte -"dirigit per ETA des del principi fins al final"- estava pròxim a materialitzar-se quan es va produir la intervenció policial i judicial, l'octubre del 2009.


Garzón acusa els imputats de desenvolupar "una estratègia de combinació de vots i bombes" que es posava en marxa al dictat de l'"organització" i que incloïa la utilització de "parades en la lluita armada".

 

Per a saber-ne més:

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid