Tot preparat per a la Diada de Mallorca

Avui diumenge comencen els diversos actes que hi ha preparats per l'esquerra independentista durant la Diada d'enguany. Els actes comencen avui i s'alllargaran fins dimecres 30, quan hi haurà la ja tradicional manifestació pels carrers de Ciutat.

Els actes previstos són diverses xerrades, cercaviles, sopars i la manifestació de dia 30, que engunay el bloc independentista durà com a lema: Des de Mallorca cap a la Unitat Popular: independència.


27/12/2009 09:51 Política
Entre els actes previstos destaquen el tour que farà el militant de la CUP de Barcelona i membre del Secretariat Nacional Joan Teran. Teran té previstes tres xerrades arreu de l'illa on donarà a conèixer el projecte de les CUP. Concretament, serà a Montuïri, diumenge 27, i a Inca i a Manacor, dilluns 28. Tots organitzats per Gent Activa.
 
Els joves de Maulets tenen farcit d'activitats dia 29 de desembre. Els actes començaran al migdia amb una xerrada sobre el jovent i la crisi al Casal Voltor Negre, el nou casal que té l'organització juvenil a Palma. Més tard, a les 18.30h, tenen preparat un cercavila pels carrers de Ciutat que acabarà amb un acte polític a Can Alcover a les 19.30h, muntat per Endavant-OSAN. Per acabar, a les 21.30h hi ha preparat un sopar al Casal Voltor Negre, muntat per Maulets.
 

Tot acabarà dimecres 30 amb la tradicional manifestació, que, com sempre, partirà del Passeig del Born a les 18h. Aquesta manifestació és convocada per la Plataforma 31-D, en la qual l'esquerra independentista també hi participa, i duu com a lema Espanya i França són crisi. Decidim Països Catalans. Per altra banda, el lema del bloc independentista serà: Des de Mallorca cap a la Unitat Popular: independència. Aquest bloc, com la resta d'actes esmentats abans, estan organitzats en el marc de la recentment creada Esquerra Independentista de Mallorca. Un cop finalitzada la manifestació hi haurà uns parlaments i un concert amb Eixut, Carrumbau i Brams.

Així mateix, cal destacar també la gran quantitat d'actes que l'Obra Cultural Balear té preparats a diversos pobles de Mallorca. En total són més 30 els actes previstos per l'entitat cultaral, sobretot per la Part Forana, que van des de xerrades fins a combats de glosadors. L'acte més destacable de l'Obra serà el que organitzarà el conegut músic i militant de la CUP Francesc Ribera, Titot, al Teatre Principal. L'espectacle, que Titot duu preparant durant mesos, duu com a títol Protocol Estendard i comptarà amb la participació de poetes i músics de Mallorca, així com d'alguns de la resta dels Països Catalans.

 

diada_plataforma_31_d