Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La lletra petita de la nova vacuna de la SIDA

Per Pascual Serrano. Publicat a la seva web i a Rebelión el 28 de setembre de 2009.

Durant els dies 24 i 25 de setembre va ser notícia el resultat d'un assaig clínic de vacuna contra la sida. L'eufòria era evident en el to de totes les informacions periodístiques, però, alguns detalls curiosos no van cridar l'atenció.

03/10/2009 20:44 Hemeroteca

L'assaig clínic es va fer a Tailàndia, amb l'excusa que allà hi ha major nombre d'infectats de sida. Però es tractava de vacunar, no calia que estiguessin infectats, al contrari, no han de estar-ho. Encara que es va dir que l'estudi va estar "coordinat" pel Ministeri de Sanitat de Tailàndia, va ser portat a terme per la multinacional farmacèutica Sanofi-Aventis i finançat, atenció, per ... ¡L'exèrcit dels Estats Units!

Hi ha un última dada esgarrifosa, per fer l'assaig es va recórrer a dos grups de "voluntaris", integrat cada un d'ells per 8.197 persones sanes. És obvi que no és fàcil trobar als països desenvolupats més de setze mil ciutadans sans disposats que s'experimenti amb ells administrant dos compostos consistents en virus suposadament desactivats de la sida. La dada en què es basa la valoració de la seva efectivitat és que, després de tres anys de tractament, del grup placebo es van infectar 74 persones i del vacunat 51. Es tracta sens dubte d'un percentatge alarmant, gairebé una de cada cent persones del primer grup, Perquè es arribessin aquestes xifres d'infecció, és evident que era necessari que en aquests tres anys no s'haguessin posat en marxa programes d'informació i prevenció. Si hagués passat es alteraria l'estudi i no es podria valorar l'efectivitat de la vacunes, és a dir, era fonamental que seguissin infectant a aquest ritme, sense cap mesura de prevenció de la malaltia, perquè l'experiment pogués ser vàlid.

Tenint ara en compte el nivell de pobresa de Tailàndia i la baixa qualitat d'assistència sanitària-que s'aprecia en les fotografies d'aquests reportatges sobre la vacuna-és evident que molts dels infectats acabaran morint per la malaltia. El més inquietant és que els descendents d'aquests desgraciats que hauran mort experimentant en ells una vacuna de la sida mai podran utilitzar quan sigui eficaç perquè no disposaran de diners per pagar-la.

Res de tot això sembla que va merèixer la nostra atenció quan llegíem amb alegria el "èxit" de la futura vacuna.

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid