L’Esquerra Independentista es manifesta en defensa del català a Barcelona

Prop de quatre-centes persones a Palma

Mig miler de persones han participat aquest 23 d’abril, diada de Sant Jordi, en la manifestació convocada per l’Esquerra  Independentista del Barcelonès (EIB). La marxa, amb el lema “El bilingüisme trepitja la nostra llengua. Als Països Catalans en català” ha recorregut el centre de la capital catalana per acabar a la Plaça del Rei, on s’ha fet un acte. La jornada de mobilització per la llengua de l’EIB ha començat el migdia amb un dinar i activitats diverses organitzades pels estudiants al campus del Raval de la Universitat de Barcelona, els estudiants han reclamat la presència del català a l’ensenyament universitari, i han denunciat l’actitud d’alguns rectors de no reclamar coneixement de la llengua als professors, marginant d’aquesta manera la nostra llengua.

24/04/2009 01:16 Política

A quarts de set de la tarda s’havia convocat la manifestació a la Rambla de Canaletes, que finalment a començat cap a les set. La marxa ha transcorregut per les Rambles, on s’hi han afegit vianants, mentre altres expressaven el seu suport. A l’alçada de la seu del partit d’extrema dreta espanyolista UpyD un grup de manifestants ha fet una paròdia del discurs d’odi i xenofòbia anticatalana d’aquest partit, entre les mofes del públic.

La marxa ha seguit pel carrer Ferran fins a la Plaça Sant Jaume, on la cobla que toca cada 23 d’abril les sardanes ha dedicat el cant dels segadors als manifestants, que han acabat la marxa finalment a les vuit a la Plaça del Rei, on ha començat l’acte.

vinguin, acabant d’una vegada amb qualsevol forma de dominació espanyola oL’acte ha comptat amb l’actuació d’una colla bastonera i la lectura de poemes a càrrec d’en Josep Roig. Una representant de l’EIB ha llegit el manifest, que denunciava que després de 30 anys d’autonomisme, la situació del català és dificil, denunciant les agressions que la llengua catalana pateix a mans dels estats als quals està sotmès el nostre poble, la manca de reconeixement a la Unió Europea, i el procés d’uniformització i aculturació de la societat capitalista. Davant aquestes agressions ha manifestat que només “disposant de les eines que ens permetin lliurement decidir sense traves el nostre destí, fent que la nostra llengua sigui respectada i pugui arribar lliurement a tots i totes les ciutadanes, fent-la llengua comuna i d’acollida per a tots i totes, vinguin d’on francesa i les seves imposicions”, per acabar afirmant que “és per això, també, per poder viure lliurement als Països Catalans en català, que necessitem la independència,”. L’acte s’ha acabat amb el cant dels segadors.