Milers de catalans reivindiquen la Independčncia a Brussel·les

Una convocatòria de suport per Internet però al marge de la plataforma aplega 500 persones a Barcelona.
Només l'AVUI i EL PUNT en suport paper  obren en portada amb la notícia
Més de deu mil persones segons els organitzadors i unes tres mil segons les fons de la policia  es van manifestar ahir pels carrers de la capital de belga a favor de la Independència seguint la convocatòria de la plataforma 10Mil a Brussel·les. La marxa en un ambient festiu i reivindicatiu va travessar el centre de la ciutat. Tot i que la gran majoria de manifestants eren del Principat, també van acudir ciutadans de Catalunya Nord, el País Valencià i les Illes. 

08/03/2009 01:44 Política

Entre les consignes més corejades cal remarcar les de "independència", "espanyol qui no boti", "Catalonia is not Spain", o l'himne de Catalunya, 'Els Segadors'. I les pancartes recollien lemes com "Independence for Catalonia", "Per l'Europa dels Pobles" i "Valencians are catalan people too"

 La manifestació, que ha travessat el centre de Brussel·les, ha durat poc més de dues hores i mitja i ha acabat en una esplanada dscn0297prop de l'estació de Midi on s'han concentrat tots els participants i s'ha llegit el manifest. En ell es demana "als partits nacionals catalans que una vegada per totes situïn la independència com a objectiu als seus programes electorals i l'autodeterminació com una prioritat a la seva acció de Govern".

Convocatòria per Internet a Barcelona 
Ahir al migdia, unes cinc-centes persones, que havien pogut anar a Brussel·les, s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. La convocatòria s'ha fet espontàniament a través d'internet, en els fòrums de debat sorgits sobre la proposta de 10mil. cat, i no hi havia ni tan sols cap representant de cap entitat que la dirigís. Tot i així, els que s'hi han trobat han cantat consignes reclamant la independència i el projecte dels Països Catalans, han cantat Els Segadors diverses vegades i han fet una volta a la plaça, com es fa en les manifestacions de petit format als Estats Units. També han llegit un breu manifest redactat per un dels participants. El text recorda als polítics sobiranistes que tenen majoria absoluta al Parlament i que se'ls "paga el sou" perquè aconsegueixin les "eines" perquè el poble català pugui decidir el seu futur. "Si no la feu, anireu a engrandir les xifres de l'atur", els han advertit.

Per saber-ne més: 
Podeu fer un seguiment de totes les referències de la manifestació que van entrant a la xarxa a través del robot de Nació Digital, que recull dades de text, fotos, vídeos, twits, blocs, etc.

 
7 de març a Brussel.les. Josep Poveda