Enric Duran empresonat per estafa i falsedat documental

 
El jutjat d'instrucció número 29 de Barcelona ha decretat avui l'ingrés a la presó sense fiança d'Enric Duran, que presumptament va estafar 492.000 euros a 39 bancs per demostrar el seu desacord amb l'actual sistema financer mundial. Tal com sol·licitava la Fiscalia, el jutge instructor ha ordenat l'ingrés a la presó pels delictes d'estafa i falsedat documental, argumentant que hi ha risc que fugi si queda en llibertat amb càrrecs, segon fonts judicials.(Quim Vila dedica una cançó a Enric Duran, el "Robin de la banca")

19/03/2009 19:28 Política

Enric Duran va ser detingut dimarts passat dia 17 a la Universitat de Barcelona (UB), on donava suport als estudiants antibolonya, just la vigília del conflictiu desallotjament del rectorat de la UB, per ordre del jutjat.

La detenció es va produir l'endemà que Duran reaparegués públicament, sis mesos després de la seva sonada estafa als bancs, per presentar una nova publicació finançada amb els diners que va obtenir en què promovia la insubmissió al capitalisme.

El que menys se li perdona a l'Enric Duran és que, a més, proposi alternatives. Contra l'opressió financera, es crida a recolzar la banca ètica. Contra el creixement desmesurat, es proposa un decreixement responsable amb el medi i amb la justícia social. Contra l'explotació laboral, es crida al treball cooperatiu.


 Com es diu a la publicació "Podem": “podem viure sense bancs, sense empreses multinacionals, sense diners, sense polítics. Podem viure sense capitalisme. Siguem el canvi que volem.” I, per suposat, volem a l'Enric lliure.

Per saber-ne més:

Enric Duran torna i presenta la campanya "Podem viure sense capitalisme" Llibertat.cat

Enric Duran tornarà el 17 de març amb noves propostes reivindicatives Llibertat.cat

Un activista estafa solidàriament 492.000 euros per donar-ho a moviments socials- Llibertat.cat

CRISI (publicació gratuïta per sobreviure a les turbulències econòmiques) - Col·lectiu Crisi

Crisis 3.0 - Article per David Fernandez a Mail Obert de Vilaweb 
http://okupemlesones.blip.tv/#127801  Primer testimoni audiovisual d'en Robin Banc

http://www.rac1.org/?p=2199 - Entrevista a Rac1 

Documental Insubmís a la banca