Montilla justifica la contractació de l'empresa de seguretat lligada al terrorisme espanyol

Antifeixistes.org recupera un reportatge d'Antena 3 de 2005 on desvetlla la relació d'España2000 fundat pel director de l'empresa Levantina de Seguridad, José Luís Roberto, amb Alianza Nacional on milita Pedro Cuevas condemnat per l'assessinat Guillem Agulló. A més a més, cal remarcar que l'empresa és la principal font de finançament d'Espanya2000.

Tot i l'allau de protestes ciutadanes des de la campanya promoguda per Pobleviu.cat i seguida per altres portals a la xarxa, l'Administració catalana ha tancat files sobre l'afer i justifica la contratació. José Montilla ha fet costat al Departament de Cultura en l'adjudicació a l'empresa valenciana Levantina de Seguridad per a la vigilància de tres monuments històrics a la demarcació de Tarragona.

07/02/2009 07:47 Política

Montilla diu que una persona tingui una determinada ideologia no la inhabilita, i va assegurar Montilla i que l'empresa compleix els requisits.

L'administració catalana no és el primer cop que contracta a aquesta empresa, el Departament d’Economia i Finances, ja ho va fer l'any 2004 com demostra aquest anunci al DOGC.

Antifeixistes.org  també coment que entre 1999 i 2004, Levantina de Seguridad va rebre contractes per part de la Generalitat Valenciana per un valor de gairebé sis milions d’euros, gairebé mil milions de pessetes, tal com informava El Plural. La polèmica va tenir un ample ressó als mitjans de comunicació. L’edició catalana del diari El País afirmava que “en el año 2001, la empresa ya acumulaba más de 200 denuncias por agresiones y se había convertido en una habitual de los juzgados de la Comunidad Valenciana. Aquel ejercicio dos de sus trabajadores fueron condenados a 18 meses por lesiones”. L’article destacava que “los agentes de Levantina de Seguridad, en muchos casos ex policías nacionales y ex guardias civiles, están especializados en la vigilancia y control de acceso en locales nocturnos y han estado en el epicentro de numerosísimas polémicas en la Comunidad Valenciana por la agresividad de algunos de sus agentes. Varios de ellos han sido condenados. La estética de los vigilantes, más próxima a un grupo paramilitar que a un guarda de seguridad, caracteriza a los agentes de Levantina de Seguridad. También sus tatuajes y la simbología que lucen en sus atuendos, que en algunos casos recuerda a motivos neonazis”. 

A més a més, Jose Luis Roberto fou detingut per la col·locació de dues bombes en unes trobades independentistes a Valencia, fets pels que no ha estat mai condemnat.  

No hem d'oblidar tampoc que, Robero és president de la Asociación Nacional de Empresarios de Locales de Alterne, és a dir del col·lectiu que reuneix els propietaris de locals on s'exerceix la prostitució.


Per saber-ne més

Cedeixen la vigilància del patrimoni del Camp i les Terres de l'Ebre a Seguridad Levantina. Llibertat.cat

Cultura passa la pilota a Economia i Finances (Levantina de Seguridad). Llibertat.cat