Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
llibertat.cat i festes.org citats a declarar pels Mossos arran de la denúncia d'una diputada de CiU

 A la notícia que vam publicar el 20.2.09  us explicàvem que l'excaldessa de Valls i diputada al Parlament per CiU, Dolors Batalla negava ser l'autora del missatge satítirc difós a la xarxa i de l'adreça homònima que l'acompanyava, en què presentava la diputada com la Cuncubina del rei Carnestoltes, amb una intenció clarament paròdica. Poc després, des de CiU es van enviar diversos "advertiments" exigint que es retiressin les notícies que informaven d'aquesta paròdia. Posteriorment els Mossos d'Esquadra han interrogat l'administrador de www.festes.org, que va declarar ahir en relació a la denúncia de Batalla. Llibertat.cat també hem estat cridats a declarar sobre l'origen de la informació d'aquesta paròdia carnavalesca. Demà divendres segurament obtindrem més informació sobre els motius concrets pels quals la policia autonòmica ha citat els membres de llibertat.cat, ja que no es tracta d'una citació formal sinó d'un seguit de trucades per resoldre el fonament jurídic que pugui tenir les acusacions realitzades per la diputada convergent.

27/02/2009 00:55 Comunicació

El diaria EL Punt va informar ahir que l'administrador del web festes.org havia estat citat a declarar pels Mossos d'Esquadra, arran de la denúncia presentada per Dolors Batalla, en relació a una inconsistent suplantació del seu nom i de la identitat de l'exalcaldessa.

 L'administrador de festes.org ha explicat que algú va penjar en el sistema obert de publicació de notícies d'aquesta web la convocatòria paròdica que convidava a participar en el carnaval de Valls, L'administrador també ha declarat que aleshores van rebre una nota del servei de premsa de CiU que "advertia" que la informació signada en nom de la diputada convergent era falsa i en què exigien que l'eliminessin. L'administrador de la web de cultura popular ha declarat a la premsa que "No vam eliminar la notícia perquè vam considerar que teníem dret a fer difusió del carnaval de Valls, una festa que ha destacat per la polèmica que generen els seus cartells i entre els que satiritzen els polítics i els polítics objectes de burla."

 www.Pobleviu.cat també se n'ha fet ressò de la notícia, que exposa que gràcies a la qual el Carnaval de Valls encara no ha finalitzat en el dimecres de cendra, segons els informador del Camp. La causa de la perpetuació del carnava es deu a les denúncies de l'ex-alcaldessa de Valls, Dolors Batalla (CiU).

La web del Camp recorda que no és el primer cop que la convocatòria del Carnaval de Valls acaba als tribunals o amb denúncies. En l'edició de 2005, el cartell que anunciava el Carnestoltes, va acabar als jutjats. El conflicte es va iniciar arran de la imatge del cartell on es reproduïa un dibuix del Sant Sopar, on hi ha apareixia la cara de diferents regidores i la cara del dimoni enlloc de la de Jesucrist. El conflicte va arribar a l'extrem que el dissabte 22 de gener, durant una missa a la parròquia de la Mare de Déu del Lledó, el rector va cremar una reproducció del cartell.

Per saber-ne més:

 

Els Mossos citen a declarar l'administrador d'un web en què es va penjar un missatge enviat en nom de Dolors Batalla El Punt

El cartell del Carnaval de Valls utilitza la gorra i l'escut dels Mossos El Periódico

L'exalcaldessa de Valls denuncia que el Carnestoltes li ha suplantat la identitat El Punt

Carnestoltes arreu del país  Llibertat.cat

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid