La consigna 'Salvem La Bastida!' segueix més activa desprès de de l'èxit de l'acampada

Més de mig centenar de tendes de campanya i més d'un miler de persones van passar durant tot el cap de setmana a l'acampada per protestar en contra d'un projecte urbanístic que preveu la construcció de 587 habitatges a l'indret de La Bastida a Santa Coloma de Gramenet i que havia estat organitzada per la la Plataforma en Defensa de la Serralada de Marina i Can Zam. L'ambient ha estat carregat d'un ànim lúdic, però també reivindicatiu. Per a molts, aquest tema de La Bastida, ha estat la gota que ha vesat el got de la seva infinita paciència. (Fotografies, videos i més informació)

24/11/2008 11:17 Territori

Amb el desenterrament d’aquest pla d’urbanització franquista, el govern municipal del PSC, de retruc, també ha desenterrat velles consignes i cançons: “El parque de Elisa... no queremos pisos en el parque; no queremos las excavadoras”.

La nit de dissabte, el jovent era majoritari. Al voltant de 400 persones van escoltar als artistes locals (Jose Luis Ladera; Los Barranquillos...) cantant i buscant la complicitat del públic. Pel matí, les eines de l’hort, servien per plantar 300 nous pins i unes 2.500 llavors d’alzines, roures, lledoners, garrofers, llorers...per tota la vessant de 'El Bosc dels Escorpins'. Joves i grans han plantat el futur d’aquest tros de muntanya amb el mètode 'Nendo-Dango', que consisteix en embolcallar les llavors amb argila adobada, abans d’enterrar-les superficialment.

Una Assemblea multitudinària de gairebé la majoria de les més de 600 persones que han vingut a la plantada, recollia el sentiment general de satisfacció i perseverança, d’aquesta lluita en defensa de la terra, a la que ens ha forçat aquest Ajuntament. Un magnífic àpat final, de botifarra i mongetes, tancava aquestes dues jornades en que, els que superaven els 40 anys, els hi ha donat la sensació de tornar a la seva agitada joventut. La consigna 'Salvem La Bastida!' segueix més activa que mai, perquè l’experiència en aquestes qüestions especulatives de sòl públic, ens diu que no ens podem fiar gens; gens ni mica. 

 

Per saber-ne més:
 
 
Cercavila en de defensa de La Bastida a Santa Coloma de Gramenet. Llibertat.cat