Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria independentista
Ha mort l'històric militant del FNC Francesc Espriu
27/10/2008 Política
Ha mort l'històric militant del FNC Francesc Espriu Ha mort l'històric militant del FNC Francesc Espriu

Francesc Espriu, que va formar part dels primers integrants del Front Nacional de Catalunya (FNC) ha mort fa poques hores.

Aquest vell militant independentista nascut a Esparraguera va lluitar al front antifeixista i va resultar ferit a la batalla de Belchite; també va col.laborar en l'evacuació i pas de fronteres de persones perseguides durant la II Guerra Mundial, i va impulsar des de la seva creació el FNC, militància clandestina que el va portar a la presó entre els anys 1943-1945.

Espriu fou fa pocs mesos un dels convidats a parlar en la presentació pública de la Comissió del centenari de la bandera estelada que es feu a la seu nacional d´Òmnium Cultural de Barcelona el passat 14 d´abril. El dimecres 29/10/08 serà acomiadat en el tanatori de Collserola a les dotze del migdia.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid