TV3 i l'ACN neguen la paraula a la CUP

Els periodistes dels mitjans de comunicació públics, TV3 i l'Agència Catalana de Notícies només van assistir al Ple municipal de dijous passat a l'Ajuntament de Mataró per reflectir que la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) no condemnava la violència d'ETA, i en cap moment, no van recollir els arguments de la CUP ni van dir que aquesta formació feia una aposta clara i contudent pel  diàleg i la resolució del conflicte. A més a més, aquests mitjans van negar la paraula als militants de la CUP i no més va recollir les declaracions de Ciutadans-Ciudadanos (C's) que no tenen representació al consitori. (reaccions dels Cupaires de Mataró). 

07/06/2008 08:11 Política
El ple, com ja van informar va rebutjar la moció de la CUP on es demanava la llibertat de Franki. La proposta va comptar amb els vots en contra de PP i el PSC, en canvi va tenir el suport de la  CUP, ERC, ICV i CiU. Posteriorment la sala de plens va votar una resolució per condemnar els darrers atemptats de la banda basca ETA, que va rebre el vot favorable de tots els grups menys de la CUP, que es va abstenir i va proposar una moció alternativa, rebutjada pels altres grups.
 
A la sala estava present Albert Rivera de Ciutadans-Ciudadanos i fou entrevistat a la sortida per TV3 on va critica la posició de la CUP. Un cop fetes les seves declaracions, un representant de la CUP va demanar al reporter de TV3 intervenir per alusions, ja que Rivera havia dit que trobava "increïble" que la CUP "no condemni la violència i pretengui incomplir una sentència judicial". Però els representants de TV3 van contestar amb una negativa, i posteriorment van convidar la CUP a "enviar una nota de premsa" a la redacció si volien fer alguna declaració (Racó Català).
 
Juli Cuèllar escriu en el seu bloc, "Dijous passat, al ple de Mataró, vaig viure i veure en directe com treballen i per a qui treballen alguns periodistes d'aquest país. Això ve a tomb de la visita llampec que va fer el diputat Albert Ribera al Ple Municipal de Mataró, en qualitat de públic a la Sala de Plens i acompanyat dels seus seguidors, mossos d'esquadra i un batalló de periodistes per desqualificar la CUP perquè no condemna la violència d'ETA com a ells (i a la resta de partits espanyolistes) els agrada". I demana al PSC de Mataró que recapatici.
 
Per a Joan Jubany, del munt de coses del poble i del país que es va parlar al ple, on es va reflectir de nou la tasca que fa la CUP amb només un regidor només quedarà només es quedarà "amb l'anècdota que amb tota probabilitat alguns mitjans convertiran en titular de portada: el numeret de Ciudadanos i el seu vampirisme mediàtic entorn els morts d'ETA".