Maulets del Rosselló reaferma la seva oposició contra la THT/MAT

L'assemblea de Maulets del Rosselló ha emès un comunicat aprofitant la reactivació del projecte de construcció de la MAT, i de la seua mediatització, per reafirmar la  posició en contra de la molt alta tensió. L'organització de joves assenyala que "ara fa molts anys que els intents repetits de fer passar la línia a través del Pirineu concentren esforços en retirar els múltiples projectes". 

28/02/2008 18:25 Política
Ara bé, Maulets remarca que "en qualsevol cas, la cooperació entre els Estats francès i espanyol s'ha evidenciat al moment de dur a terme la connexió elèctrica. El tractament però, ha estat diferent a cada Estat per part de les institucions i de les empreses. Així, a Catalunya Nord, l'aparent debat públic ha demostrat la seua esterilitat, i només ha servit per donar bona consciència al poder local. De la mateixa manera, Mario Monti ha estat presentat com a mediador entre els dos Estats, quan ja havien sabut arribar a un acord, mentre que les comarques afectades coincidien en rebutjar el seu acord".
 
"Maulets se suma a la posició pública del Col·lectiu Non à la THT d'oposar-se a qualsevol projecte de traçat" 
És per això que,  els col·lectius d'oposició al projecte han denunciat les últimes maniobres, fruit del paper jugat pel Mario Monti, que volen sentenciar el traçat després del darrer canvi, fent-lo passar per la plana del Rosselló. El suposat soterrament de certes parts, que en cap cas no està concretat, mostra la poca validesa d'aquestes afirmacions. En aquesta direcció, Maulets se suma a la posició pública del Col·lectiu Non à la THT d'oposar-se a qualsevol projecte de traçat. Repetin que aquesta connexió no és de cap de les maneres una necessitat, sinó que respon a la mercantilització de l'energia. 
 
El comunicat parla de  la manca de llibertat d'expressió en la qual "ens trobem a Catalunya Nord i donen  tot el se supor als companys militants del Col.lectiu Non à la THT del Pertús que estan pendents de judici per reivindicar la seua lluita contra la línia de molt alta tensió.
 
Per saber-ne més: