La CUP de Reus, Tarragona i Valls impulsen la Intercomarcal del Camp

Dijous passat a Reus, es posaren les bases de la Intercomarcal de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) amb els col·lectius de Reus, Tarragona i Valls. Una coordinadora amb personalitat pròpia dins l'estructura nacional de les CUP i que servirà per coordinar la tasca que duen a terme les tres candidatures actuals a les nostres comarques, així com les noves assemblees que puguin sorgir. A més a més, es va apostar per l'EIC com la coordinadora dels col·lectius de l'Esquerra Independentista a nivell territorial. D'aquesta forma la CUP fa pública la seva participació en la coordinadora que es va crear a la primavera de 2007, segons informa Pobleviu.cat

10/02/2008 12:03 Política
La CUP de Valls, candidatura degana al Camp, participava fins ara en la Intercomarcal de les terres del sud del Llobregat, conjuntament amb les candidatures de les comarques del Baix Llobregat, el Garraf, l'Alt Penedès i l'Anoia. Fruit de l'aparició de noves assemblees arreu dels Països Catalans en el darrer any, s'ha realitzat una reestructuració de les intercomarcals, les quals tenen personalitat pròpia en l'estructura de la CUP a nivell nacional. En aquesta direcció, ahir es creà la Intercomarcal de les CUP del Camp, la qual agrupa les CUP de Reus, Tarragona i Valls. La primera acció d'aquesta nova intercomarcal tindrà lloc el proper 23 de febrer a Lleida en la Trobada de Representats, on hi participaran el Secretariat Nacional, els i les regidores i les intercomarcals existents.
 
Els membres de les CUP del Camp consideren important aquest pas per tal de crear un discurs que traspassi el municipalisme i tingui una visió conjunta del Camp, "un fet necessari tenint present la situació actual de les nostres comarcals i dels reptes importants que es presenten com el Pla Territorial", segons afirmava el regidor de la CUP a Valls, Gerard Nogués. En aquesta línia, la nova Intercomarcal de la CUP del Camp aprovà la participació activa en l'Esquerra Independentista del Camp, com a coordinadora dels col·lectius que participen en l'EI a les nostres comarques, en la qual "la CUP hi ha de jugar un paper actiu segons les seves particularitats respecte la resta de sectorials existents". L'entrada formal de les CUP a l'EIC es farà el proper 6 de març en l'assemblea de l'EIC que es realitzarà al Casal Popular La Bretxa d'Alcover.

Alhora, la nova intercomarcal també ha de jugar un paper important a nivell intern, és a dir, en l'estructuració i la implantació de la CUP a les comarques del Camp, i alhora, que esdevingui una xarxa de suport mutu entre els diferents nuclis a nivell municipal per anar teixint complicitats i elaborar un discurs transversal que afronti els reptes en la política institucional que s'estan debatent a nivell de vegueria. Un dels altres objectius marcats, és l'expansió de les CUP en municipis i comarques on hi ha persones treballant en organitzacions de l'EI, i en d'altres, on hi ha grups de persones que aspiren a "construir un projecte alternatiu municipal front els sucursalismes dels partits parlamentaris".

La intercomarcal es reunirà periòdicament, de forma rotativa a les diferents poblacions, amb la participació de membres de les tres candidatures existents, però alhora, generarà dinàmiques pròpies per tractar qüestions concretes que ja treballen a nivell municipal les diferents comissions en que s'estructuren les CUP.