L'Assemblea de Joves de Lleida inicia una campanya per denunciar les dificultats d'accedir a un pis

Sota el lema 'Aquí no hi ha qui visqui, el jovent diem prou', l'Assemblea de Joves de Lleida (AJLl-CAJEI) va iniciar, ahir al vespre davant la  Paeria, una campanya per denunciar les dificultats  que tenen els joves a l'hora d'accedir a un habitatge. Els joves van reflectitr simbòlicament l'elevat cost del metre quadrat a la capital del Segrià i van culpat les administracions i els polítics de 'menysprear' les seves necessitats a l'hora d'emancipar-se i 'actuar en connivència als interessos dels empresaris més corruptes de la ciutat i del país'

 

 

10/02/2008 02:49 Política
Durant aquesta setmana, han aparegut desenes de pintades a diferents barris de la ciutat representant un metre quadrat amb la inscripció 3.000€/m2. Aquestes fan al·lusió al preu mig del metre quadrat d’habitatge de nova construcció que l’Assemblea de Joves ha comptabilitzat (en un estudi de caràcter simbòlic) estudiant 100 ofertes d’habitatges nous de similars característiques a Lleida. Aquesta dada i la interpretació en clau de denúncia que en fan els joves organitzats en l’Assemblea de Joves de la ciutat, van centar la primera acció de la campanya davant la Paeria.
 
Manifest
"L'Assemblea de Joves de Lleida inicia una campanya per denunciar les dificultats d'accedir a un pis Aquí no hi ha qui visqui”.  
Actualment, l’accés a l’habitatge és un dels principals problemes del jovent lleidatà. Els i les joves ens veiem totalment incapaces d'emancipar-nos i d'afrontar l'elevadíssim preu de l'habitatge, els avals que ens imposen i, en definitiva, el conjunt de condicions abusives i d'hipoteques vitalícies que ens exigeixen els bancs.

I és que multitud d'empreses promotores, constructores i immobiliàries s’estan dedicant a traficar (perquè no té un altre nom!) amb els nostres drets: amb el dret a un habitatge digne i amb el dret a disposar d'espais col·lectius, autogestionats i lliures de la tutela institucional.

Negant-nos aquests drets, no ens hipotequen tan sols a nosaltres. Negant el control de les nostres vides, impossibilitant la nostra autonomia personal i bloquejant les nostres necessitats de socialització i reproducció estan hipotecant el futur de la nostra ciutat, del nostre Poble. Mantenint aquestes condicions, les joves som més incapaces de plantejar perspectives; i passar a construir el nostre futur, que és el futur de Lleida.

Hem crescut a la Lleida de l’especulació urbanística que es menja els nostres barris i els revitalitza a cop de Parador “Nacional”, la dels grans projectes urbanístics basats en l’especulació financera, la ciutat que s’ha fet gran sense els equipaments necessaris als barris, la dels mediocres espais municipals per a joves...

Aquesta és, doncs, la crua realitat que estan recolzant les institucions i els polítics locals que ens haurien de representar, per comptes de respondre a la voluntat i a les necessitats que tenim com a joves. Menyspreen el nostre dret a viure dignament i responen, bàsicament, als interessos dels empresaris més corruptes de la ciutat i del país.

Ara, en plena cursa electoral, els diferents partits de torn han fet del dret a l’habitatge una autèntica arma electoral. Això sí, cap partit planteja una ruptura clara amb el model econòmic i urbanístic que ens ha portat a la situació actual. Les esbombades mesures per a l’emancipació dels correligionaris del nostre alcalde són propaganda que suposa, a la pràctica, augments del preu del lloguer per part dels propietaris conscients que els futurs inquilins tenen aquest extra.

El jovent de Lleida passem a l'acció i assenyalem als culpables d'aquesta situació. Cal enfrontar-se a tots aquells que s'estan aprofitant de les injustes regles del joc i d'una classe política local servil i venuda als seus interessos.

El jovent diem prou!
 
L'Assemblea de Joves de Lleida