Cloenda del curs de lliure elecció sobre els 300 anys d'ocupació espanyola

Amb la conferència de Josep Antoni Vilalta, portaveu nacional de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP)  sobre els tres-cents anys de resistència popular del poble català van finalitzar ahir les jornades "1707-2007, 300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència" que ha realitzat el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) de la Universitat de Lleida a l’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida.

16/11/2007 11:57 Política
El cicle de conferències, reconegudes amb un crèdit de lliure elecció per la Universitat de Lleida, ha constat de quatre conferències. La primera a càrrec de l’historiador Ramon Usall ha tractat sobre com fou l’ocupació militar als Països Catalans. Les següents jornades van anar a càrrec de Ramon Tremosa, professor de teoria econòmica de la UB i del sociolingüista Jordi Solé i Camardons.

L’objectiu de les jornades ha estat donar una visió àmplia sobre quines foren les conseqüències de la desfeta no només a Lleida sinó de tot el conflicte que es va generar a partir de 1707. 
 
Les jornades han abordat quatre grans aspectes del desenllaç de la Guerra de Successió: l’ocupació militar, l’espoli econòmic, el genocidi cultural i lingüística i la resistència popular.
 
Per saber-ne més: