Maulets: "aquells partits que no abandonin el govern seran còmplices de la destrucció de la Real"

16.10.07 La decisió de l'anomenat Govern pel Canvi  de continuar el projecte especulatiu de Son Espases ha provocat indignació entre amplis sectors de la societat civil mallorquina. És per aquest motiu que l'assemblea de Ciutat de l'organització juvenil Maulets ha fet un comunicat de premsa on critica durament aquest govern i remarca que  "aquells partits que no l'abandonin seran còmplices de la destrucció de la Real".

16/10/2007 03:15 Territori
 
Per a Maulets, "un parell de mesos d'arribada al poder ha estat el temps que han tardat els partits de l'autodenominat Govern pel Canvi a ensenyar el seu veritable rostre". I consideren que allò que ha canviat "han estat les cares de la classe política, però no les polítiques". És per això que denuncien els partits que composen el Pacte, ja que han han traït les seves votants, "mostrant que les seves promeses eren electoralisme pur i dur. Això els iguala, a tots ells, a na Catalina Cirer, qui també va incomplir les seves promeses".
 
L'organització de joves critica que aquelles formacions que fa uns mesos participaven i donaven suport a les reivindicacions veïnals de La Real en el marc de la plataforma en defensa d'aquesta se'n han desentès un cop guanyades les eleccions. Per tant, remarca que "aquells partits que no abandonin el govern seran còmplices de la destrucció de la Real, així com de tot allò que implica (destrucció del darrer indret rural de Ciutat, l'obertura de la via cap al 2n Cinturó,  el creixement desmesurat de Palma fins a la UIB, etc.)". Pe això Maulets manifesta que no oblidarà a cap corrupte, a cap traïdor, a cap còmplice, ni a cap covard i sempre recordarà les persones que formen part del fibló que destruirà aquest paratge. 
 
Per tot això, l'assemblea de Maulets Ciutat afirma que "només amb la mobilització es podrà aturar allò que la classe política no ha volgut fer". També assenyala que la lluita i l'organització al marge dels partits institucionals és l'únic camí.  El comunicat conclou tot dient que "avui, més que mai, cal lluitar amb valentia per tot allò en el que creiem per, com deia Lluís M. Xirinacs, "contrapuntar la covardia dels nostres líders"".
 
Segons informa Tribuna Mallorca, per la seva banda, l’organització ecologista GOB considera que la decisió final del president Antich i del Govern en relació a la ubicació de l’hospital de referència constitueix una decepció absoluta i un descrèdit evident de la política i del nou govern. Per a l’entitat, suposa, a més d’un impacte inassumible a una zona de gran valor, un incompliment flagrant d’un compromís electoral i preelectoral reiteradament expressat. El GOB apunta la seva oposició per motius diversos: de política territorial i urbanística, patrimonials i per la seva ubicació a l’entorn de BIC del Monestir de La Real. A més, la valoració negativa de la decisió del govern respon també a aspectes polítics i socials. “Descartar Son Espases havia estat un dels compromisos més reiteradament expressats pels partits que composen el pacte de centre esquerra. L’incompliment d’aquest compromís constitueix també una decepció i un evident descrèdit de la política i dels governants. Complir la paraula donada és sempre un objectius dels governants”. Per altra banda el GOB es troba molt preocupat per si Complir la paraula donada és sempre un objectius dels governants”. Per altra banda el GOB es troba molt preocupat per si aquest serà el tarannà del nou govern en matèria territorial i patrimonial. “La construcció de grans infraestructures i grans equipaments era un dels trets característics del govern Matas. El nou Govern havia de canviar radicalment aquestes polítiques i apostar per un model més respectuós amb l’entorn. No ha estat així, i això és un mal símptoma”
 
Per saber-ne més: 
 

Informe de Salvem Mallorca (apartat Hospital a Son Espases)

Documents de la Plataforma Salvem la Real - Salvem la Real

Les intencions del nou govern de les Illes - Article d'opinió realizat per a la La Fàbrica