Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Jordi Vera favorable que les les fortaleses de Vauban siguin patrimoni històric de la Humanitat

4.10.07 Jordi Vera sempre és una deu inesgotable de sorpreses. La darrera és la seva posició favorable que la Unesco declari les fortaleses militars de Vilafranca del Conflet i Montlluís,  patrimoni històric de la humanitat.
Els seus arguments són parcialment semblants als del director de la Unesco a la Catalunya, Agustí Colomines, també favorable al projecte. Segons Vera, es tracta d'un posicionament "pràgmàtic" més que pas un sí crític.

04/10/2007 00:54 Política
En unes declaracions fetes el passat 15 de setembre a NetTVCat Catalunya-nord (NTVC CN), Jordi Vera comença  afirmant que "el projecte de classificació d'aquests dos vilatges és un projecte de tot França.", la qual cosa implica que el líder de CDC considera que la Catalunya Nord és tout court França. Comptat i debatut, aquesta és una mostra evident de com el pas de l'independentisme al regionalisme no és una simple qüestió de tàctica, sinó que acaba afectant la visió del món (regionalista, per descomptat) que traspua el seu discurs. 

Tot seguit diu que "està a  favor del nostre abast de poder influenciar-lo [el projecte] en un sentit en un altre". El pragmatisme regionalista sempre actua amb mateix modus operandi: com que es descarta l'oposició frontal als projectes de l'Estat ocupant, l'acció política (els regionalistes en diuen estratègia) es redueix a aconseguir unes quantes engrunes que la justifiquin. Tant se val que en darrer terme aquesta política reforci l'Estat; en el cas que ens ocupa la declaració d'aquestes fortaleses com a patrimoni històric de la humanitat servirà per glorificar l'excels passat de "la France".
És la vella cançó del peix al cove convergent que ha portat l'autonomisme  a cul-de-sac.
En aquesta qüestió hauríem de parlar d'un peixet al cove, perquè la raó (pragmàtica) de Vera per acceptar el projecte de l'Estat francès no és sinó el fet que va ser sol·licitar pel "batlle de Montlluís, per ajudar a fer una sala de memòria de la identitat i la història catalana. I em va semblar un fet positiu que en el marc aquest de classificació de la Unesco la nostra història fos posada endavant". Ja se sap que una sala municipal podrà contrarestar la interpretació històrica que d'aquestes fortaleses faran tots els aparells de propaganda d'un Estat com el francès.

Com a bon pragmàtic en estat pur, Vera parteix de l'statu quo i, per tant, de la ideologia dominant, que considera immutable i evidentment no té cap intenció de modificar. Així, en la part final de les seves declaracions no s'està d'afirmar que com que "la majoria de la població nord-catalana no sent com a propi oposar-se a això i per tant no és un element que militi en contra de la classificació d'aquestes dues ciutats". No cal dir que amb plantejaments aquests encara hi hauria esclaus i esclaves al nostre país o a les dones se'ls impediria estudiar a la Universitat. 

I per acabar d'arrodonir aquestes declaracions tan sucoses, ens obsequia amb un argument final a favor del projecte de l'Estat francès basat en una suposada oposició (sic) entre Catalunya Nord i la plana del Rosselló: "Acabaré en aquí. Per tant, jo des del punt de vista d'habitant de l'alta muntanya, em sento més solidari amb els habitants i els responsable i elegits locals del territori de Perpinyà, perdó de Catalunya Nord, que no pas amb oposants que hi pugui haver a la plana de Rosselló".

Per saber-ne més:

L’Euroregió i l’homenatge a Vauban. Llibertat.cat 


Vauban=Patrimoni de la mundial de la inhumanitat (Campanya de recollida de signatures) 

La UNESCOCAT ha penjat al seu web un comunicat donant suport a l'acceptació de l'obra d'en Vauban a la UNESCO.
Per a protestar podeu enviar un correu electrònic a centre@unescocat.org per a més informacions podeu llegir la carta enviada per Daniela Grau.
La podeu copiar i enviar

No a l’obra d’en Vauban al patrimoni mundial de la Unesco. Per Daniela Grau i Humbert

Vauban al patrimoni de la UNESCO! Enric Balaguer

Vauban, candidat ideal de la memòria oficial? La Clau

Després de Vauban, cal regraciar el mariscal Von Rundstedt? La Clau

Vauban tranquil·litza els Francesos inquiets. La Clau

Catalunya Nord, indignada perquè l'Estat vol que les fortaleses militars que van servir per reprimir el país siguin Patrimoni de la Humanitat. Tribuna Catalana

Mont-Lluís i Vilafranca de Conflent al Patrimoni Mundial de la UNESCO. Xarxa Net

Postals per a dir NO a Vauban a la Unesco. Llibertat 9.04.07 

La veritat sobre Vauban recollida en una web. Llibertat.cat  

 

 

 
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid