Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
2009 Actes i posicionaments de suport a les consultes del 13-D

2009 Nombrosos actes i posicionaments de suport a les consultes sobre la independència del 13-D

27/11/2009 Tal dia com avui

En aquesta data  l'actor Sergi López declarava 'Les consultes són una iniciativa de la societat civil i això és molt positiu' en una roda de premsa de presentació del manifest de suport a la consulta impulsat per la Coordinadora per la consulta sobre la independència.  També es presentava la campanya a Perpinyà i s'inaugurava la campanya amb un gran acte a l'Auditori del Fòrum de Barcelona.

El diputat del Partit Nacionalista Escocès Bill Kidd va presentar el dimecres 25 de novembre  anterior una moció de suport a les consultes al Parlament escocès.

Per la seva banda el Partit Socialista d'Alliberament Nacional dels Països Catalans (PSAN) feia públic que no calia "fer qüestió de disputa de la forma concreta amb què hom designa la nació en la pregunta, ja que igualment vàlid és que s’hi demani per la independència “de Catalunya”, “de la Nació Catalana” o “dels Països Catalans”... sempre que, en la campanya de sensibilització i de convocatòria, es faci servir sistemàticament el mapa complet de tot Catalunya, destacat en el context d’Europa, tal com està fent-se de cara a les consultes properes".

El diumenge següent s'inaugurà la campanya amb un gran acte a l'Auditori del Fòrum de Barcelona presentat per Miquel Calçada. Tot seguit, hi parlaà Carles Móra, portaveu de la coordinadora, i després representants d'algunes comissions locals. L'acte s'acabà amb el Cant dels Segadors.

Es va presentar una moció de suport a les consultes del 13 de desembre al Parlament escocès


 
El diputat del Partit Nacionalista Escocès Bill Kidd va presentar el dimecres 25 de novembre una moció de suport a les consultes sobre la independència de Catalunya del 13 de desembre.

 El text de la moció deia literalment: “El Parlament escocès té coneixement que el proper 13 de desembre del 2009 més de 140 ciutats de tot Catalunya celebraran un referèndum sobre la qüestió "Està d’acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtric i social, integrat en la Unió Europea?’" i acull amb satisfacció el dret del poble català a expressar els seus punts de vista  sobre aquest important tema, malgrat de la intenció declarada de la Fiscalia espanyola d’apel·lar en contra de les mateixes.El Parlament escocès considera que el dret a la lliure determinació, consagrat a la carta de les Nacions Unides és, sense cap de mena de dubte, un dret humà fonamental que no ha de ser negat, i espera que el Govern espanyol treballarà de forma constructiva conjuntament amb el Govern de Catalunya per respectar els desitjos del poble català.”


Per saber-ne més:

La consulta popular per la independència comarca a comarca

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid