Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1980 Naixement públic de l'organització independentista Terra Lliure

1980 Naixement públic de l'organització independentista Terra Lliure, que realitza diverses accions amb aquest nom

25/07/1980 Tal dia com avui

El 25 de juliol de 1980, una nova organització política independentista clandestina feia la seva aparició en l'escena política catalana. El seu nom, Terra Lliure, no donava gaires indicis sobre la seva orientació política concreta, de manera que en un principi va ser qualificada per alguns mitjans d'informació d'organització ecologista. Posteriorment, la seva pràctica armada anirà fent conèixer aquesta orientació, reforçada per l'aparició al Nou Camp del Barcelona el 24 de juny de 1981, de la «Crida» de Terra Lliure, i la publicació, el gener de 1984, de la seva Declaració de Principis. I, en canvi, Terra Lliure s'estava gestant des de molt temps enrera, i havia patit ja dues baixes entre els seus militants.

La matinada del 24 al 25 de juliol de 1980 Terra Lliure feia esclatar explosius en oficines de la FECSA de Barcelona i Calella, i reivindicava les accions amb aquest nom, en plena campanya  de mobilitzacions antinuclears.

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid