Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1918 Lenin rep tres trets en un atemptat

1918 Lenin rep tres trets en un atemptat d'una social-revolucionària russa, Dora Kaplan

30/08/1918 Tal dia com avui

El 30 d’agost de 1918, Lenin feia un miting en una fàbrica de Moscou. Quan sortia de la fàbrica i abans d’arribar al seu cotxe, Kaplan el va cridar, i quan ell es va girar Kaplan li va disparar tres vegades. Una bala es va perdre entre l’abric però les altres dues el van ferir en el muscle i pulmó drets.

Lenin no va voler acudir a un hospital i el cotxe el va portar directament als despatxos del Kremlin. A causa de l’atemptat i per protegir-se'n d'altres agressions es va negar a sortir del Kremlin per a rebre asistència mèdica. Els metges que l'assistiren van intentar convence'l que devia anar a un hospital però no ho van aconseguir. Malgrat la gravetat de les ferides, Lenin va sobreviure, però mai es va recuperar del tot de les ferides.

Per saber-ne més:

Fanya Kaplan (1880-1918)

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid