Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un miler persones demanen que Antich rectifiqui en relació a l'hospital de Son Espases

Ahir al vespre, crits d'Antich traïdor a la mobilització en contra de l'Hospital de Son Espases a Mallorca. Més de 24 entitats van mobilitzar a l'entorn d'un miler, segons diverses fonts consultades,  sota el lema "Rectificau!". I és que la conflictiva construcció d'un hospital a la finca de Son Espases penja com a espasa de Damocles damunt els caps dels governants d'esquerres que, des de l'oposició estant i als inicis del mandat actual, es comprometen enèrgicament a rebutjar-ne el projecte impulsat pel govern anterior de dretes. (Reportatge fotogràfic de Pep Torro)

25/11/2007 00:29 Territori

Si és no rectifica, el manifest llegit al final de la manifestació diu que "suposarà un frau polític molt greu. El govern presidit pel senyor Antich va ser triat pels ciutadans i ciutadanes per les promeses electorals, per fer justament el contrari del que ara vol fer, amb la deslegitimació consegüent davant el seu electorat i el conjunt de la ciutadania."

Inevitablement, la construcció de l’hospital a Son Espases suposa la destrucció de l’entorn del Monestir de la Real, com a element cultural, paisatgístic i d’arrels històriques d’enorme valor per a tot Mallorca.

Aina Calafat, ànima d'aquesta mobilització, donava ahir les gràcies, tot remarcant que "sortir al carrer és l'única cosa que ens queda, i de cap de les maneres vull que us desanimeu si som pocs, és igual; per mi, serà un èxit . Sabeu una cosa? No haurem perdut la dignitat. No poden dir el mateix els nostres governants. Us assegur que ho celebrarem. Mai no he de perdre l'esperança."

Fa uns dies Maulets identificada als que considera traïdors:

Maulets: "aquells partits que no abandonin el govern seran còmplices de la destrucció de la Real" "Sembla que una capa d'amnèsia s'ha apoderat d'aquelles que fa uns mesos participaven i donaven suport a les reivindicacions veïnals de La Real. Ara, un cop guanyades les eleccions, les cadires i els interessos personals i partidistes han pesat més que les conviccions. Per tant, aquells partits que no abandonin el govern seran còmplices de la destrucció de la Real, així com de tot allò que implica (destrucció del darrer indret rural de Ciutat, l'apertura de la construcció de la via cap al 2n Cinturó, el creixement desmesurat de Palma fins a la UIB, etc.) Nosaltres, talment com diu la plataforma Salvem La Real a la seva web, tampoc oblidarem a cap corrupte, a cap traïdor, a cap còmplice, ni a cap covard. Sempre recordarem les persones que formen part del fibló que destruirà aquest paratge.

Per tot això, l'assemblea de Maulets Ciutat afirmam ben fort que només amb la mobilització podrem aturar allò que la classe política no ha volgut fer. La lluita i l'organització al marge dels partits institucionals és l'únic camí. Avui, més que mai, cal lluitar amb valentia per tot allò en el que creiem per, com deia Lluís M. Xirinacs, "contrapuntar la covardia dels nostres líders".

 

Per saber-ne més: 

El decret per a la Protecció del Territori a les Illes no inclou la total preservació de la Real. Llibertat.cat 

Maulets: "aquells partits que no abandonin el govern seran còmplices de la destrucció de la Real". Llibertat.cat

Informe de Salvem Mallorca (apartat Hospital a Son Espases)

Documents de la Plataforma Salvem la Real - Salvem la Real

Les intencions del nou govern de les Illes

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid